Rendeld meg a könyvet!

Ajánlások:

„Hogy mitől tud igazán sikeres lenni egy projektünk? Ha tartjuk a határidőt, és nem lépjük túl az adott költségkeretünket? Ha a folyamatok olajozottan működnek? Ha a csapaton belüli és azon túlmutató együttműködés is példaértékű? Ha a megfogalmazott célokat a projekt eredménye maximálisan teljesíti? Bizony, komoly szempontrendszernek kell megfelelnünk, ha sikeres projektről szeretnénk beszélni. Kommunikációs szakemberként számomra a fentiek mellett legalább annyira fontos, hogy a munka során felmerülő kérdésekre, dilemmákra közösen találjuk meg a választ. Hogy a tanulságok ismeretében átgondoljuk: legközelebb mire érdemes jobban figyelnünk. Tudjunk fejlődni, tanulni másoktól, hogy a jövőben még jobban, még hatékonyabban menedzseljük a feladatainkat. Ehhez nyújt támogatást ez a kötet, amelyet jó szívvel ajánlok mindazok figyelmébe, akik kellő tudással és alázattal néznek a kihívásokkal teli, komplex, új projektek elé.” 

Bodó Teodóra, a Provident Pénzügyi Zrt. Vállalati és Kormányzati Igazgatóság vezetője

  

„A pozitív projektmenedzsment egy létező, a gyakorlatban jól bevált, a projektek és a szervezetek sikerességét elősegítő módszer. Jó lenne, ha minél több helyen alkalmaznák, hiszen rohanó világunkban mindenre gyorsan kell reagálnunk. Sokszor kapkodva, sietve próbáljuk megoldani a feladatainkat, végrehajtani a projektjeinket – és ez hibázásra késztet bennünket. A világnak ezen a felén a hosszú évek alatt kialakult szervezeti kultúrák nem igazán tudnak mit kezdeni a hibákkal, kudarcokkal, illetve pozitív módon tekinteni a változásokra. Ezért is nagyon fontos, hogy a könyv szerzői által bemutatott bátorító, tanulságos történetek inspirálják a könyv olvasóit. A szerkesztő módszertani megjegyzései még fogyaszthatóbbá teszik a történeteket. A kötet második felében található elméleti alapok és gyakorlati tippek pedig hasznos információkkal szolgálnak azoknak, akik a pozitív projektmenedzsment útján kívánják hatékonyabbá, sikeresebbé tenni szervezetüket, projektjeiket. A kötet igazi színes tárháza a pozitív projektmenedzsmentnek, amelyben ki-ki megtalálhatja a számára hasznos eszközt.”

Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnöke

 

Rendeld meg a könyvet!
Név
Email
Telefonszám
Miről szeretne írni?
Elolvastam és elfogadon az adatkezelési tájékoztatót

 

A könyv ára 3.600 Ft.

Nagyobb példányszám esetén kedvezményt adnunk, ezzel kapcsolatban kérjen egyedi ajánlatot!

 

Mitől működik jól, hogyan lehet sikeres egy projekt? Én hiszem, hogy minden működik, ha szeretnénk. Ennek igazolására történeteket gyűjtöttem össze olyan társszerzőktől, akik a bemutatott projekteket vezették, vagy meghatározó szerepet játszottak az elmesélt projektben. Ugyanis többször megtapasztaltam, hogy valódi esetek bemutatásán keresztül tudom elmondani, hogyan működik, és miért hasznos a pozitív projektmenedzsment – vagyis az alkalmazott pozitív pszichológia és a projektmenedzsment ötvözete. Szerzőtársaim arra vállalkoztak, hogy saját projektjeik közül bemutatják azokat, amelyekben már fellelhető a pozitív projektmenedzsment szemlélete, amelyekben már alkalmaztak egy-egy eszközt. Mi pedig arra vállalkoztunk, hogy rendszerezzük az eszközöket, elérhetővé tesszük azokat.

Hiszem, hogy ez a szemlélet, ezek a gondolatok bármilyen szervezetben, közösségben alkalmazhatók. Erősítik a tagok elköteleződését, lendületet adnak a közösségnek, hozzájárulnak az egyéni és szervezeti jólléthez.

Ha egy területen sikeresen alkalmazod a pozitív szemléletet, erősíted a pozitív jelenléted, az kihat életed többi szeletére, környezetedre is. A Positive Attitude Consulting Kft. munkatársai ebben szeretnének segíteni az érdeklődő olvasóknak.

 

A szerkesztő: Kisszőlősi-Szánthó Beáta

Beáta a Positive Attitude Consulting Kft. tulajdonosa, szervezetfejlesztési-, változáskezelési és vezetőfejlesztési tanácsadó. Jelentős projekttapasztalattal rendelkezik változásmenedzsment, belső projektszervezetfejlesztés és nemzetközi közösségfejlesztési projekteket is koordinált. A Pozitív Projektmenedzsment kialakítója, melyben a pozitív pszichológia kísérletek tapasztalataira, projektmenedzsment alapokra és gyakorlati tapasztalataira támaszkodik. 

Szervezetfejlesztőként kultúraváltási és komplex szervezetfejlesztési helyzetek támogatásában, csapatépítő programokban szerzett tapasztalatot. 

Akció Tanulócsoport facilitátor és akkreditált Human Synergistics tanácsadó is. Végzettsége szociológus, művészetmenedzser és pedagógus. 2001 óta nemzetközi fejlesztési területen dolgozott projektvezetőként, közösségfejlesztőként és 2005 óta üzleti környezetben trénerkedik. 2008 óta tagja az Intact Alumninak, 10 éves coaching tapasztalat áll mögötte. Több, mint 15 éves projektmenedzsment tréneri tapasztalata számos komplex helyzetben strukturálja a működését.

A fejlődés minden helyzetben benne van: Munkája során három alapértéket tart előtérben. Mindenkinek esélye, képessége és lehetősége, hogy fejlődjön. Minden ügyfeléhez OK/OK szemlélettel közelít és őszinte elfogadással, nyitottsággal kezeli a problémáit, nehézségeit. Számos ügyfele hangsúlyozza a tőle kapott odafigyelés és támogatás fontosságát a szakmai és módszertani tippeken túl. Számára az egyén teljességében fontos a munka-magánélet egyensúlyára törekvés. A festészetben is önkifejezésre lelt. 2013-ban 2 önálló kiállítása volt.